اصول بازاریابی
در بازار و رقابت بدون مرز آینده، بازاریابی یک ضرورت مسلم برای همه کشورها و کسب و کارهاست و در واقع انسانها، کسب و کارها و جوامع گوناگون برای ادامه حیات خود نیازمند بازارشناسی، بازاریابی و بازارداری هستند اما هر یک از این امور بدون مدیریت اصولی و علمی نمیتواند مفید و موثر واقع گردد.
بازاریابی بر پایه ۳ علوم ؛ علم بازاریابی، جامعه شناسی و روانشناسی استوار است، بازاریابی همانند هندسه اقلیدسی نیست که از نظام غیرقابل تغییری از مفاهیم و قضایا تشکیل شده باشد.بازاریابی یکی از پر تحرکترین زمینهها در حیطه مدیریت است، محیط بازار، همواره از خود چالشهای جدیدی بروز میدهد و این کسب و کارها هستند که باید به این چالشها پاسخ مناسب دهند. از این رو، جای تعجب نیست که ایدههای جدید بازاریابی، همواره برای پاسخگویی به چالشهای جدید بازار مطرح میشوند.
بازاریابی عبارت است ;
از فرآیند منظم و آگاهانهای که همواره در اندیشه بازار و برنامه ریزی برای آن است. این فرآیند، برای دستیابی به نیروهای تحرک آفرین با تحقیقات بازار آغاز میگردد.
بازاریابی برای شناسایی فرصتها، به تحقیقات بازار روی میآورد. منظور از این فرصتها دستیابی به افراد یا گروههایی از مردم است که نسبت به بعضی از کالاها و خدمات دارای نیازهای تامین نشده یا علایق پنهان باشند.
هدف اصول یا مدیریت بازاریابی این است که چگونه بازار و عوامل محیطی تاثیرگذار بر فعالیتهای خود را بشناسیم، مشتری و رفتار و انتظارات او را بیابیم، رقبا و قوتها و ضعفهای آنان را ارزیابی کنیم، واقعیتها و موانع و منابع و جایگاه و پایگاه خود را تشخیص دهیم و با چه راهبردها و استراتژیها و برنامهها و سیاستها و تکنیکها و رویههایی بازارها را انتخاب کنیم و گسترش دهیم و با چه شیوهها الگوها را بیابیم و بسازیم و خود را ممیزی کرده و اصلاح نماییم.
مزایای اصول یا مدیریت بازاریابی استفاده از موارد مذکور در اداره کردن درست محصول، قیمت، توزیع، فروش، ترویج، تبلیغ، بازار و مشتری است تا بتوان تهدیدها را به فرصت و ضعفها را به قوت تبدیل کرد و در رقابت فزاینده و دشوار آینده پایدار و ماندگار بود.
کاربرد فرآیند بازاریابی فقط به کالاها و خدمات، محدود نمیگردد؛ بلکه آن را میتوان برای هر چیزی و از جمله، ایدهها، وقایع و رویدادها، سازمانها، مکانها و شخصیتها هم به کار برد.
در این جا برخی از جنبههای بازاریابی جدید مورد تاکید قرار میگیرد؛
۱- تاکید بیشتر بر کیفیت، فایده و رضایت مشتری
۲- تاکید بیشتر بر ایجاد رابطه با مشتری و حفظ او
۳- تاکید بیشتر بر مدیریت فرآیندهای کار و یکپارچه کردن عملیات
۴- تاکید بر جهانی فکر کردن و برنامه ریزی برای بازار منطقهای
۵- تاکید بیشتر بر ایجاد پیوندها و شبکههای استراتژیک
۶- تاکید بیشتر بر بازاریابی مستقیم و بازاریابی آنلاین
۷- تاکید بیشتر بر بازاریابی خدمات
۸- تاکید بیشتر بر صنایع با تکنولوژی بالا
۹- تاکید بیشتر بر رعایت موازین اخلاقی در بازاریابی
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.